”1 MINUT I 12”  i Shambala

Galleri Shambala indbyder til arrangementet ”1 MINUT I 12” lørdag den 26. oktober og en time frem - til møde med forfatteren Hanna Ziadeh, guitaristen Michael Norman  og kontrabassisten André de Klerk, alle tre i dialog med Armen Matinjans glasværker og Anna Zadros Hansens billedkunst.  

Arrangementet starter præcis 1 minut i 12.

   

Baggrunden for ”1 minut i 12”:

1 MINUT I 12 - et landsdækkende kulturmøde

Lørdag d. 26. oktober klokken 1 minut i 12 åbner 30 gallerier, museer og udstillingssteder landet over dørene op for 30 spændende kulturmøder, hvor kunstnere med forskellig etnisk baggrund fortolker, forklarer eller lader sig inspirere af hinandens værker.

1 minut i 12 er først og fremmest et møde mellem kunstnere og deres publikum. Men også et møde mellem danske kunstnere og kunstnere med anden etnisk baggrund end dansk. Hvert møde varer 10, 20 eller måske 30 minutter. De medvirkende kunstnere er forfattere, skuespillere, digtere, billedkunstnere, sangere og musikere, der har ladet sig inspirere af et særligt værk af en kunstner med anden etnisk baggrund end dem selv. En inspiration, der kommer til udtryk i tale, i performance, digtoplæsning eller et stykke musik.

Dansk Flygtningehjælps Kulturbestyrelse har taget initiativ til disse møder for at vise, at der i øjeblikket i Danmark findes en mængde talentfulde kunstnere, der er kommet til udefra. Med møderne ønsker vi at sætte fokus på den særlige form for dialog der opstår i mødet mellem danske kunstnere og kunstnere med anden etnisk baggrund.

1 minut i 12 ligger 14 dage inden Dansk Flygtningehjælps landsindsamling søndag den 10. november. Dansk Flygtningehjælp håber derfor, at arrangementerne kan være med til at skabe opmærksomhed om flygtningenes sag. Hvad kan være bedre til det end kunsten?